Boller bagt på surdejen.

Print page

Så var tiden kommet til at jeg skulle prøve at bage boller med surdejen.

Jeg har bestemt mig for at prøve at bage de sædvanlige hverdagsboller men bruge surdejen i stedet for gær. Det blev til en vellykket eksperiment 🙂 Bollerne er rigtig gode, bløde med en god krumme, og vi har nydt dem da vi var i Odense ZOO sidst 🙂

Man skal have god tid når men vil bage bollerne. Jeg begyndte aftenen før, da melet  skal først gære med surdejen i ca. 12 – 18 timer.

Ingredienser:

  • ca 500 – 600 g mel
  • 2,5 dl surdej
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ca. 2,5 dl vand

Her er hvordan du skal gøre:

  1. Erstat 50 g gær med 2,5 dl kærnemælks-surdej.
  2. Tag ca. to tredje dele af melet og bland med vandet og surdejen i en stor skål.
  3. Lad det hele stå i 12 – 18 timer (eller natten over). Efter den tid vil du kunne se, at dejen bobler og er svampet.
  4. Nu skal du tilsætte de resterende ingredienser, sammen med resten af melet, og ælte godt. Du vil opleve, at dejen er meget blødere end normalt men den klistrer ikke til hænderne/skålen.
  5. Form dejen til boller og lad dem hæve under et viskestykke i en time, et varmt sted. Du kan gøre det i ovnen opvarmet til 30 grader (og slukket).
  6. Pensl med kærnemælken.
  7. Bag i ca. 15 minutter i et varmt ovn, ca. 225 grader.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *